KRS

katerinafirst

20. 10. 2011 8:57
Mateřská láska

já mám skoro stejně staré děti a musím řici, že se cítím často stejně - samozřejmě, že je miluju a zbožňuju, ale kolikrát si ráno v 6 říkám jak to bude krásný až si někdy budu moci pospat aspoň do 8...... a velmi často si vzpomenu na přísloví: MATEŘSKÁ LÁSKA JE TO, CO SE V ČLOVĚKU PROBUDÍ, KDYŽ DĚTI USNOUhttp://g.idnes.cz/u/disk/srdce1.gif" alt="V">

E

E=mc2

20. 10. 2011 8:38
a co takhle naopak:

Vám někdo sliboval, že to bude lehký? Chcete "svůj život", ale přitom tohle je právě on. Mohl by být klidně horší.

DV

dscs

20. 10. 2011 16:41
Re: a co takhle naopak:

presne. ma chlapa, am zdrave deti, nic ji nechybi, jen se nechce o ty deti asi moc starat, tak fnuka

PH

ppp

20. 10. 2011 8:09
o.k.

Musím přiznat, že mě to řekla maminka, ovšem ve chvíli, kdy už jsem pochodovala s břichem. To, že vyjedeš s miminkem v kočárku na procházku, je jen perlička na dortu. Zbytek dne je makačka. Musím ale říct, že mi kolotoč kolem dcery nepřišel nezvládnutelný, mám totiž o 8 let mladší sestru a tak jsem si pamatovala, jaký je to hukot. Navíc jsem z rodiny, kde se nám oba rodiče věnovali maximálně, takže mi to divné nepřišlo, že mi dítě změní priority a zabere většinu času. Jen bych Vás vzhledem k věku dětí chtěla upozornit na heslo "malé děti malé starosti, velké děti velké starosti".

Jen na jedna věc je na rodičovství opravdu odporná a nikdy jsem si na ni nezvykla, a to, když dítě onemocní, nebo si způsobí úraz. To by to člověk vzal raději za ně, což ovšem nejde. Tak hodně sil do dalších let!

O

omnimor

20. 10. 2011 7:44
Někde je chyba,

já se tak necítím a mám děti 4. Tak to přeci neberte tak vážně, děti nepotřebují mít naplánovanou každou chvilku. A až malinko podrostou, tak se zlepší i ty odchody z domu, které jsou někdy fakt náročné.

DV

dscs

20. 10. 2011 16:41
Re: Někde je chyba,

ale VY asi nejste ten hystericky typ, co musi furt fnukat, no:D

DR

danaro

20. 10. 2011 7:38
A vám někdo řekl, že to bude tak těžký?

Super článek. Sice mám děti 6a 8 let, tudíž už samostatnější, ale přesně tohle jsem také dlouho cítila. Teď se zase sanžíme skloubit zaměstnání, školu a doprovod na kroužky, opět si říkám, "zastavte svět, chci vystoupit".

AG

angr

20. 10. 2011 7:37
původně jsem chtěl říct,

že je to trochu hloupé, ale nakonec jsem tam kus pravdy našel. On ten věk (dětí) o ktrerém se zmiňujete je opravdu krásná pohoda a jednou na něj budete ráda vzpomínat ve srovnání s tím,, co Vás teprve čeká. A klidně o mě múžete říct, že jsem škodolibý (ale aspoň nelžu.....) http://g.idnes.cz/u/disk/smile8.gif" alt=":-)"> A tak se to vše posouvá a stále dokola a dokola... Prostě každá byť sebehorší současnost bude jednou nazývána zlatými dobrými časy.... Tak nic ve zlým.

AV

ja_je_nekdo_jiny

20. 10. 2011 5:36
Čas letí, deset, dvacet let uteče neuvěřitelně rychle...

Jednoho dne se děti odstěhují, všude bude klid a možná že pak, paradoxně, zas budete chtít zpátky tenhle život...